Русенската фирма Сивико ООД e доставила машини за един от най-големите производители

...
Русенската фирма Сивико ООД e доставила машини за един от най-големите производители
Коментари Харесай

Русенската компания, която ще остави следа в американската оптична мрежа

Русенската фирма Сивико ООД e доставила машини за един от най-големите производители на оптични кабели в Съединени американски щати и по-конкретно - за новооткритото отделение на Corning в Северна Каролина.

Българската компания е доставила две машини за произвеждане на кабели, които подават медно жило с доста висока скорост - към 900 метра в минута (скоростта на този тип машини всекидневно е към 600 метра в секунда). Това е един развой, в който се получават огромни макари по 350-500 кг., които би трябвало да се пренавият на дребни макари, които са единствено по няколко кг. В следствие те се слагат в плетачни машини и по този начин се прави ширмовка за кабели, с цел да станат те по-здрави чисто конструкционно.
 Снимка 615218
Източник:

" Нашите машини са най-бързите в света все още. Максималната скорост, която могат да развият обаче обикновено не се употребява, тъй като в идващите машини не могат да поемат тази скорост. Въпреки това, в случай че се постанова тя е постижима ", описа пред money.bg  Светослав Василев, шефът на Сивико ООД. Той уточни, че цената на машините, доставени в завода на Corning в Северна Каролина възлиза на около 60 хиляди евро. за съпоставяне цената на сходна машина направена в Турция е 18-20 хиляди евро, а на българските 30-32 хиляди евро. 

По принцип най-големите компании за произвеждане на този вид машини са немски, турски, италиански и китайски, като те в множеството случаи ползват или китайско или немско съоръжение.
 Снимка 615219
Източник:

" Ние може би сме единствените, които употребяваме американско съоръжение. Може би за това от Corning са харесали нашите артикули - от позиция на поддръжка и параметри ", сподели Светослав Василев. И добавя, че " Сивико " съумява да изпъкне пред съперниците с много положително качество.

Първоначално от " Сивико "  създават четири сходни машини, като първообраз. Те работят досега в кабелния цех в Севлиево на ЕМКА АД към този момент 5 години 24 часа, седем дни в седмицата и нямат никакви проблеми. 
 Снимка 615217
Източник:

" По мотив поръчката от Северна Каролина потърсихме за противоположна връзка заводът в Севлиево. Попитахме ги дали са имали някакви проблеми с машините, тъй като всекидневно постоянно има някакъв проблем с машина, която е в произвеждане 24/7. От там ни обясниха, че в никакъв случай не се е налагало да отварят нашите машини, тъй като с тях не е имало проблем ", показа още Светослав Василев.

Преди няколко седмици от " Сивико " доставили още четири машини на фабрики в България, като упованията на компанията са да бъдат поръчани още четири такива машини. 

Corning е един от водещите международни иноватори в науката за материалите. Със 170-годишна история на изменящи живота изобретения Corning ползва несравнимия си опит в науката за стъклото, науката за керамиката и оптичната физика дружно със своите задълбочени индустриални и инженерни благоприятни условия, с цел да създаде артикули, които трансформират промишленостите и усъвършенстват живота на хората.

Corning създава оптични нишки и кабели в Северна Каролина повече от 40 години. С откриването на кампуса Trivium, Corning ще създава оптични кабели в два обекта в Hickory и в обекти в Newton и Winston-Salem. 

Голяма договорка на българския фармацевтичен пазар

Придобиваната компания има над 300 чиновници по света и у нас

Тези усъвършенствани индустриални уреди ще прибавят стотици работни места към съществуващата работна мощ на Corning в Северна Каролина от повече от 5000 души. Новият кампус е част от поредност от вложения на Corning на обща стойност над 500 милиона $ от 2020 година насам, които оказват помощ да се посрещне възходящото търсене на оптични и кабелни кабели и мощните задължения на клиентите.

С двете нови уреди на кампуса, Corning ще помогне да обезпечат на мрежовите оператори в Съединени американски щати кабел, от който се нуждаят, с цел да обезпечат високоскоростна оптична съгласуваност на необслужваните общности, изключително в селските региони на Америка.
 Шведската компания NOTE придобива българската ATM Electronics
Шведска компания за електорника с 1400 чиновници придобива български съперник в договорка за €3 милиона

Българската компания има две индустриални бази - в София и в Петрич
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР